Хасково

Трафикант на бели робини, зарибявал хасковски ученички, получи 8 г. затвор в симулативен процес

8 г. затвор при първоначален „строг“ режим и 15 000 лв. глоба получи от съда 38-годишен хасковлия в симулативен процес.

В него участваха ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“, които бяха в ролята на съдии, прокурори, адвокати, подсъдими и жертви на престъпление.

Съд

Казусът, върху който се бяха подготвили учениците е съвсем актуален. Две 17-годишни момичета се запознават с мъж през Фейсбук. Те качват в социалната мрежа предизвикателни снимки. Мъжът обаче е с фалшив профил и се представя за модел, който има връзки в бизнеса и им обещава също да ги прави модели. Срещат се, като въпросният хасковлия казва, че е представител на модела от фейсбук. Води ги в хотел, дава им дизейнерска дрога да се отпуснат. На момичетата им се плащат и пари за предизвикателни снимки. В крайна сметка престъпната схема, в която целта е била момичетата да бъдат вкарани в трафик с цел проституция е предотвратена с помощта на техни приятели. Във въпросния хасковлия са открити дискове с порнографски материали с непълнолетни.

Съд

Гимназистите се представиха съвсем професионално със сложното дело. Те бяха подготвяни от председателя на Районния съд Пламен Георгиев, а процесът беше уважен от председателя на окръжния съд Миглена Тянкова, съдии, прокурори, директорът на гимназията Пенка Георгиева, учители и съученици.

Процесът е в рамките на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Pavel
Pavel
17.04.2019 17:26 17:26

Браво на новаците. Те се справиха много по добре от който и да било. Ако това дело бе водено от някой друг съдия в момента човека щеше да е на свобода с условна за няколко месеца. Трябва да има смяна и в съдебната система. За пръв път да чуя че има някой вкаран в затвора. Мойте уважения :)

Елза
Елза
17.04.2019 21:08 21:08

Вместо съда да се занимава с глупости ,да вземе да си гледа делата .За една дата за дело се чака от 6 мес до 1 година ,че и повече .5 години не могат да свършат 1 дело ,излагация.

Кик
Кик
18.04.2019 10:34 10:34

Тоя нещастник трябва лежи 80 години, а не 8

Back to top button