Хасково

Кметът на Москва Юрий Лужков благодари на хасковска ученичка

Елица Лилянова

Елица Лилянова

Деветокласничката от хасковското СОУ „Паисий Хилендарски“ Елица Лилянова получи награда за отличното си представяне в международния интелектуален конкурс „На бран свята за славяните“. Той бе организиран през миналата година от Владимиро-Суздалския музей и вестник „Владимирски ведомости“ и бе посветен на 130-годишнината от Руско-турската война /1877-1878/ и Освобождението на България от османско иго.

В трите етапа на конкурса са се включили над сто души, които са изпращали отговорите на поставените въпроси и задачи по електронната поща. Сред най-любопитните изпитания за почитателите на историята са били „вземане на интервю от герой от войната“, продължаване на разказ, разгадаване на криптограма и различни главоблъсканици. 

Освен със знанията си по история Елица е впечатлила професионалното жури и с рисунките си, посветени на архитектурните паметници на Суздал. Тя е получила книги и грамота от кмета на Москва Юрий Лужков, а също и благодарствено писмо за участието си, подписано от генералния директор на Владимиро-Суздалския музей Алиса Аксьонова.

Сред призьорите в отборната надпревара на историческия конкурс е и семейство Гьобеклиеви от Хасково – съобщават организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button