Опашки от безработни се извиха в Хасково

Хасково

Опашки от безработни се извиха преди обяд пред читалище „Заря“ в Хасково. Там се проведе обща трудова борса.

Досега борсите се организираха в Дома на техниката. За пръв път домакин е „Заря“. Читалището е предпочетено, защото има рампа за хора с увреждания.

Борса

Безработните имаха възможност да се срещнат с 13 работодатели. Сред обявените свободни работни места бяха за механик, технически изпълнител, контрольор на качеството, машинен оператор, оператори на производствена линия, монтажник на кабели, шивачи, бродировачи, сладкар, шофьор, машинен инженер, заварчици, шлосери, електромонтьор, бояджия на метални изделия, техник, технически секретар, чистач, готвачи, сервитьори, кадрови войници, продавач в хранителен магазин, продавач в парфюмерия, барман.

По последни данни на Бюрото по труда в Хасково нивото на безработица е 5.2%, а регистрираните безработни са 2 504. Младежите до 29 г. са 272, а тези над 55 г. – 728. Има програми за заетост на младежите, по които се приемат заявки от работодателите. 155 са актуалните свободни работни места, а 201 са за сезонна заетост.

3 коментара

  • До това състояние докараха България предатели,лизачи,некадърници и крадци,които управляват през последните 30 години…промяната ще стане само след измитане на статуквото…а това зависи от всеки един от нас…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.