Регион

Хванаха над 288 кг. хероин за 17.7 млн. лв. на Капитан Андреево

288.380 кг. хероин на стойност 17 744 700 лв. е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата, която вече е обвинила и задържала иранец на 36 г. и турчин на 40 г.

До момента е установено, че на 14 април на ГКПП „Капитан Андреево“, при извършена щателна митническа проверка, включително и с рентгенова апаратура, в товара на камион с иранска регистрация, управляван от иранеца, са открити общо 288.380 кг. хероин. Превозваният товар представлявал камера (машина) за боядисване с оборудване, състояща се от две части, поставени в дървени каси. Товарът бил документално оформени като колети от Иран до България – град Пловдив. По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След демонтиране на метална ламарина в пода на камерата се наблюдавали множество квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната конструкция на камерата. Същите керамични плочи били залепени и върху цялата горна вътрешна част към металната конструкция на камерата. При демонтиране на керамичните плочи, покриващи пода и тавана на камерата, във всяка една от плочите са открити 144 квадратни пакети, обвити в прозрачен полиетилен и съдържащи хероин.

Установен е и получателят на товара в страната ни – турският гражданин С. Й., който също е привлечен като обвиняем.

Днес наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Окръжен съд-Хасково за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

В тези случаи Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button