Строят детска площадка за 95 000 лв. в „Хисаря“

Хасково

Започна изграждането на детската площадка и паркова площ в хасковския квартал „Хисаря“, съобщават от общината.

Тя е една от осемте, които се изграждат със средства от общинския бюджет. Общата стойност е 373 155 лв., а тази в „Хисаря“ е за 95 409 лв. Новото място за игра на децата и отдих трябва да бъде готово до два месеца. Площадката ще бъде единствената подобна в този квартал.

Пет от площадките са напълно завършени и сертифицирани. Това са площадка в квартал „Болярово“, площадка между улиците „Поройна“, „Сливница“, „Ген. Радецки“ и „Мадара“, третата е между улиците „Червена стена“ и „Панорама“. Готова е и площадката на улиците „Витоша“, „Цар Калоян“, бул. „Стефан Стамболов“, а така също и на улица „Веслец“ над гаражите на улица „Родопи“.

Приключили са строителните работи и на площадка в пространството между улици „Каменна“, „Охрид“ и „Стоян Заимов“. До дни се очаква там да бъдат монтирани съоръжения за фитнес на открито. Предстои монтаж на детски съоръжения за игра на площадката между улиците „Добруджа“, „Веслец“ и „Епископ Софроний“.

Детски площадки

5 коментара

  • То няма път кал до колената те площадка за 100000лв. правят.Децата трябва да ги карат с лодки и БТР по този път. Пак подмазване на ДПС за изборите.Беливанов махай се веднага от общината.

  • Там живеят предимно кравари за да имат къде да си пасът кравите и да се чувстват като европейци по пейките докато си пасът добитъка в райграса.

  • Направете така, че да има повече българчета, защото площадките ще останат пусти!

  • Във вилната зона детска площадка.Чичо ви Добри май гледа да налапа каквото може.На това недоразумение малко му остава,но може да направи много поразии.Не че е направил малко тоя тъпунгер.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.