Хасковска гимназия е сред петте в страната с прием за е-превозни средства

Хасково

Хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“ с директор Донка Станчева е една от петте в България с прием в специалност „Електрически превозни средства“.

Това стана ясно на среща-дискусия в областна администрация в Хасково на тема „Електрическата мобилност перспективи и обучение“. Тя се организира от гимназията и Индустриален клъстер „Електромобили“. Целта е да се популяризира електрическата мобилност и учениците да изучават високотехнологични професии.

Авто

Сред участниците в срещата бяха представители на ИКЕМ, началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева, началникът на Военна академия генерал Груди Ангелов и полковник Ташков от академията, представители на Тойота, Хюндай, фирми от меморандума за подкрепа на професионалните гимназии в Хасково и Димитровград, директори на професионални гимназии от страната, членове на Секторния съвет за електрическа мобилност към МОН и бизнесмени. Всички бяха приветствани от областния управител Станислав Дечев.

Авто

Пред областна администрация бяха изложени три хибридни автомобила на Тойота, електрически модели на Нисан, Хюндай и Рено, както и Тесла. Председателят на Управителния съвет на ИКЕМ Илия Левков показа електрически скутер.

Програмата завърши с посещение на хасковската гимназия.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.