Хасково

Събраха още 14 200 лв. за дострояването на църквата в квартал „Орфей“

На благотворителна среща снощи бяха събрани нови 14 200 лв. за доизграждане на църквата „Св. Иван Рилски“ в най-големия хасковски квартал „Орфей“, съобщиха от ГЕРБ.

Благотворителната проява беше организирана от Църковното настоятелство на храма и с подкрепена от народния представител от ГЕРБ Евгения Ангелова. В дарителската инициатива участваха още областният управител Станислав Дечев, заместникът му Стефка Здравкова, председателят на общинския съвет Таня Захариева, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев, общински съветници от различни сесийни групи от общинския съвет, бизнесмени от региона, членове на Адвокатската колегия, на Църковното настоятелство, миряни. Инициативата беше благословена с водосвет, отслужен от отец Никола.

Църква

По време на събитието бяха разпродадени на търг уникални произведения от местни автори, Великденски сувенири, направени от децата от училище „Св. Иван Рилски“, както и спортни сувенири, предоставени от семейството на най-добрия български тенисист Григор Димитров. Общата сума, която беше събрана от разпродажбата и от търга е 8 200 лв. От ГЕРБ обявиха, че даряват 5 000 лв. за новия хасковски храм, а Адвокатска колегия Хасково прибави към даренията още 1 000 лв.

В края благотворителната среща Евгения Ангелова благодари на спомоществователите и покани всички жители и гости на Хасково, всички миряни, да подкрепят градежа на храма и да се включат в предстоящия благотворителен концерт в подкрепа на църквата в „Орфей“ на 23 април от 18:30 часа в зала „Дружба“.

През миналата година от дарения бяха събрани 60 000 лв., с които е направена хидроизолация на подземието на храма. Анонимен дарител сам е помогнал да бъде доизградена тази част от църквата, съобщи в отчета си отец Никола.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.04.2019 10:33 10:33

Ама нали Беливанов и Митрополит Николай щяха да я построят? Много обещания и накрая пак опряхте до дарения.

Наивник на средна възраст
Наивник на средна възраст
19.04.2019 12:52 12:52

Аааа, той Беливанов ще я построи както обещаваше преди три години.

Анонимен
Анонимен
19.04.2019 16:15 16:15

Всички мръсници са се събрали

Back to top button