Събраха още 14 200 лв. за дострояването на църквата в квартал „Орфей“

Хасково

На благотворителна среща снощи бяха събрани нови 14 200 лв. за доизграждане на църквата „Св. Иван Рилски“ в най-големия хасковски квартал „Орфей“, съобщиха от ГЕРБ.

Благотворителната проява беше организирана от Църковното настоятелство на храма и с подкрепена от народния представител от ГЕРБ Евгения Ангелова. В дарителската инициатива участваха още областният управител Станислав Дечев, заместникът му Стефка Здравкова, председателят на общинския съвет Таня Захариева, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев, общински съветници от различни сесийни групи от общинския съвет, бизнесмени от региона, членове на Адвокатската колегия, на Църковното настоятелство, миряни. Инициативата беше благословена с водосвет, отслужен от отец Никола.

Църква

По време на събитието бяха разпродадени на търг уникални произведения от местни автори, Великденски сувенири, направени от децата от училище „Св. Иван Рилски“, както и спортни сувенири, предоставени от семейството на най-добрия български тенисист Григор Димитров. Общата сума, която беше събрана от разпродажбата и от търга е 8 200 лв. От ГЕРБ обявиха, че даряват 5 000 лв. за новия хасковски храм, а Адвокатска колегия Хасково прибави към даренията още 1 000 лв.

В края благотворителната среща Евгения Ангелова благодари на спомоществователите и покани всички жители и гости на Хасково, всички миряни, да подкрепят градежа на храма и да се включат в предстоящия благотворителен концерт в подкрепа на църквата в „Орфей“ на 23 април от 18:30 часа в зала „Дружба“.

През миналата година от дарения бяха събрани 60 000 лв., с които е направена хидроизолация на подземието на храма. Анонимен дарител сам е помогнал да бъде доизградена тази част от църквата, съобщи в отчета си отец Никола.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...