Хасково

Съветници питат кмета за погребален звън от камбанарията на Ямача и за Созопол

Общинските съветници зададоха два въпроса към кмета Добри Беливанов на сесията на местния парламент.

Антон Иванов от ГЕРБ заяви, че от 2 – 3 г. камбанарията на Ямача биела погребално. „С вашето управление погребахте Хасково, но трябва ли и да озвучаваме това. Поправете камбаните“, каза още Иванов.

Георги Пеев от Коалиция „За Хасково“ пък припомни, че през 2016 г. Хасково се побратими със Созопол. Той поиска писмен отговор от кмета в какво се изразява побратимяването и какво е сторено през последните години като културен и икономически обмен, например.

Във връзка с въпроса на Иванов от общината съобщиха за Haskovo.info, че през последните години не е променяна мелодията на камбанарията на Ямача. Компютър подбирал мелодиите всеки ден, но въпреки това ще бъде извършена проверка дали сред тях няма и тъжна, която би могла да се приеме за траурна, за да бъде премахната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Y
Y
19.04.2019 21:02 21:02

Созопол, може би двата града – Хасково и Созопол се свързват с това, че живеят беломорски тракийци и гърци, но вече на изчезване са християните в България,, а и по света. Виновен е горният, нали така, Ууураган минал и унищожил де що имало

Back to top button