Хасково

Отпускат по 560 лв. за новородено и осиновено дете в Хасково

560 лв. да получават родителите за всяко новородено и осиновено дете до 5-годишна възраст в община Хасково, считано от 1 януари 2019 г., приеха общинските съветници.

Предложението е на местните парламентаристи от БСП. Средствата са заложени в общинския бюджет.

Сред изискванията са родителите или осиновителите да не са с отнети или ограничени родителски права, да нямат предоставени за отглеждане деца в социални заведения и домове. Трябва да са социолно осигурени и поне единият от тях да има общо 12 месеца осигурителен стаж.

Еднократната помощ се отпуска при условие, че детето е с постоянен и настоящ адрес на територията на община Хасково и към момента на подаването на искането родителите да имат настоящ адрес в общината и поне единият от тях да е с постоянен адрес в община Хасково, не по-малко от 3 г. Ако са студенти не се изисква да имат настоящ адрес в Хасково, както и да са социолно осигурени и с осигурителен стаж.

При осиновяването на дете до 5 г. са в сила всички условия като за новородено дете.

Финансовата помощ е в размер на минималната работна заплата за страната и се изплаща еднократно в рамките на една календарна година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
19.04.2019 14:08 14:08

Имаме дете родено на 23 януари 2019 и покриваме всички изисквания, а получихме само 250лв еднократна помощ….

Анонимен
Анонимен
19.04.2019 15:20 15:20
Отговор до  Гражданин

Получената от Вас помощ – 250лв – е социална такава. В статията става дума за еднократна ОБЩИНСКА помощ. За нея се подават документи отделно.

Back to top button