Хасково

Окончателно: 44 месеца затвор за шофьора на Аудито, погубил Никол и Даяна

Върховният касационен съд окончателно е потвърдил присъдата на Пловдивския апелативен съд от 44 месеца затвор за Делян Делчев.

Haskovo.info припомня, че Делчев получи от Хасковския окръжен съд 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок. Той беше признат за виновен, че на 29 юли 2016 г. край ханче Клокотница поради движение с превишена скорост от малко над 118 км/ч с Аудито си по непредпазливост удари мотора на 16-годишните Никол Щерева и Даяна Янакиева, които загинаха на място. Книжката на Делчев се отнема за срок от 5 г. Делчев се призна за виновен.

В съдебната зала бяха десетки съученици и приятели на Даяна и Никол. Децата искаха справедлива присъда. Присъдата беше протестирана пред Апелативния съд от прокуратурата, жалба подадоха и родителите на момичетата.

В края на юни миналата година пловдивските магистрати измениха присъдата в ефективна, като я увеличиха с 8 месеца. Сега тя е потвърдена от ВКС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.04.2019 17:57 17:57

Несправедливо е! Един живот не струва 2г…камоли два…

гост
гост
19.04.2019 18:42 18:42

Защо не пишете присъдата в дни и часове, че да изглежда по-голяма, да е…а вашта м..а! Три години и нещо, евентуално. Тука в Хасково само го смъмриха. Да бяха децата на някой съдия или министър, да видим колко щяха да му дадат. Тука закона се прилага според човека, още сме си в соца в това отношение.

Някой
Някой
20.04.2019 9:47 9:47

При добро поведение и ако работи в затвора, след 1,6 ще е на свобода Педала грозен. Той господ си знае работата и гея рано или късно ще го разбере!

Приятелка на починалите
Приятелка на починалите
20.04.2019 20:16 20:16

Държава без МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ и ЗАКОНИ!!!! Жалко, много жалко! Дано сте на по-добро място! Липсвате ни, завинаги в сърцето!

Back to top button