Хасково

Маскирани отвлякоха самотен инвалид заради имота му

Къщата на Руси

Къщата на Руси

58-годишен инвалид от хасковското село Стамболийски е бил отвлечен преди дни от двама маскирани и държан принудително в друго село, съобщиха днес на пресконференция от хасковската полиция. Похитеният бил трудноподвижен и живеел сам, а в началото на месеца внезапно изчезнал, което усъмнило съселяните му. Те сигнализирали на полицейския инспектор и на 3 април изчезналият бил обявен за общодържавно издирване.

При започналото разследване бил разпитан 35-годишен мъж, който твърдял, че преди дни е купил къщата на Руси Добрев за 12000 лв. и му е изпратил нотариална покана за освобождаването й. Ден след като полицаите започнали да търсят бившия собственик в селото и околностите му, разпитваният по случая мъж съобщил, че открил издирвания мъртво пиян пред селскостопанския си имот. Оказана му била медицинска помощ, а пострадалият се жалвал на полицаите, че е бил отвлечен от двама маскирани.

Според разказа на Руси той бил вързан и отведен с автомобил в неизвестна посока, а след двучасово пътуване бил държан под ключ в селска къща, където похитителите редовно го хранели и напивали.

Руси Добрев

Сега Руси е в дома на зет си и няма намерение да се върне в Стамболийски

От подробните описания на жертвата и хасковските криминалисти установили мястото, където човекът бил отвлечен – гълъбовското село Обручище. Впоследствие той разпознал двама от собствениците на къщата, които му носели храната – на 42 и 61 години. При обиск в дома им били открити маските, както и монети и гривни с културно- историческа стойност.

По подозрение за отвличане и имотна измама в ареста е задържан „купувачът“ на имота на жертвата. На евентуалните му двама съучастници от Обручище предстои да бъде повдигнато обвинение и да бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража, каза директорът на областното МВР Атанас Ненков.

В село Стамболийски хората днес не знаят на какво да вярват. Те разказват, че синът на Руси работел при обвинения за измамата и отвличането Антон, който гледа животни край местния язовир. Кметът Славчо Райков каза пред Haskovo.info, че Руси не се е появавал в Стамболийски след изчезването си. Мъжът е дома на зет си в Димитровград и няма намерение да се връща в селото, защото се страхува.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button