Хасково

Магистрати от 7 града мъдриха как да подобрят съдебната система

СрещатаВтора среща по проекта „Консултативен форум за районните съдилища“ се проведе днес в Хасково. Представители на Висшия съдебен съвет и магистрати от седемте града – участници изслушаха доклада „Мониторинг на принципа за случайно разпределение на делата“ и разискваха особеностите и предимствата му.

Целта на проекта е да подобри координацията на работата между районните съдилища в Хасково, Пловдив, Бургас, Враца, Шумен, Сливен и Ямбол и Висшия съдебен съвет. По-голяма прозрачност по делата и подобряване на общественото мнение за хората в съдебната система са другите задачи, които си поставя новосъздадената програма в по- широк мащаб.

На срещата бе отчетено, че 80 процента от делата в районните съдилища, които ползват програмата на ВСС, са приключени в рамките на три месеца и процентът расте. „В България се наблюдава дефицит на справедливост, но се надяваме чрез този и предстоящите форуми да променим това и да убедим хората, че правораздаването в страната ни е не по-слабо от това в другите европейски страни“, споделиха участниците в срещата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button