Регион

Вятър със скорост над 60 км/ч събори и големи дървета в Хасковско

Силен вятър с пориви над 60 км/ч е измерен вчера вечерта в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в областния град.

Най-силният порив от 17 метра в секунда е засечен в 17:36 часа. След това е продължил да духа силен вятър. От обсерваторията допълниха, че за опасен се счита вятър със скорост над 15 метра в секунда. Той може да нанесе поражения по къщи и дървета. Дъждът е бил 1.5 литра на квадратен метър.

Haskovo.info припомня, че вчера около 18:30 часа рухна оградата на бившето военно поделение на улица „Ком“ в Хасково и уби 57-годишен мъж. Според свидетели тухлената ограда е паднала при силен порив на вятъра.

Читатели на Haskovo.info изпратиха снимки на паднало от вятъра голямо дърво до пътя между хасковските села Мандра и Долно Големанци.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button