Регион

До две години Свиленград ще бъде газифициран

Община СвиленградЛицензия за разпределение и снабдяване с природен газ за срок от 35 години получи „Свиленград-газ“ АД.

Документът позволява строителството на газопроводната мрежа да започне през лятото. Предвижда се нейното изграждане да завърши през 2011 година. Градът ще се обхване от два основни пръстена, което гарантира снабдяване на потребителите с природен газ без прекъсване.

Haskovo.info припомня, че „Свиленград-газ“ АД бе създадено по идея на кмета на граничния град инж. Георги Манолов. Общината участва в него с апортна вноска на земя, представляваща 10% от дяловете. Тя притежава и „златна“ акция, гарантираща  интересите на Свиленград в газовата компания и решаващ глас при вземане на решения. 

През януари тази година Общинският съвет на Свиленград одобри инвестиционното намерение за газификация на общината, схемата за цялостно изграждане на газоразпределителната мрежа  и 3-годишен бизнес план на дружеството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button