Хасковски ученици обраха призовите места в конкурс за научна разработка за хляба

Хасково

Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград беше домакин на XXI Национален ученически празник „За хляба наш…“. Празникът се откри с тържествено благославяне на хляба от Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

На това 21-то издание на Националния празник хасковски деца постигнаха голям успех. За пръв път в историята му в конкурса за научна разработка трима ученици от един и същ град завоюват първите три места.

Награди

В залите на РИМ – Благоевград се проведе защитата на научните разработки на допуснатите до устна защита ученици. Блестящо се представиха участниците от школата по етнография, история и народно приложно изкуство при ОП „Младежки център“ – Хасково. Първо място завоюва Моника Джелепова от 9 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Тя представи своята научна разработка „Просфорните печати – символика и предназначение“. Второ място зае Мартина Топузова също от 9 клас на ПМГ с разработката си на тема „Чудото на природата – амарант“. На трето място беше класирана деветокласничката от ПМГ Петя Делчева за проекта си „Традиционната подница от село Лозен“. Трите момичета стават носители на три национални стипендии за изявени деца.

 

В конкурса „Макети“ достойно се представиха: Ферай Фахри, Фетие Фахри, Моника Джелепова, Айтен Саидова, Мартина Топузова. Те са ученички от ПМГ. На техния макет „Селски двор“ беше присъдена поощрителна награда.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.