Хасково

Хасковски ученици обраха призовите места в конкурс за научна разработка за хляба

Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград беше домакин на XXI Национален ученически празник „За хляба наш…“. Празникът се откри с тържествено благославяне на хляба от Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

На това 21-то издание на Националния празник хасковски деца постигнаха голям успех. За пръв път в историята му в конкурса за научна разработка трима ученици от един и същ град завоюват първите три места.

Награди

В залите на РИМ – Благоевград се проведе защитата на научните разработки на допуснатите до устна защита ученици. Блестящо се представиха участниците от школата по етнография, история и народно приложно изкуство при ОП „Младежки център“ – Хасково. Първо място завоюва Моника Джелепова от 9 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Тя представи своята научна разработка „Просфорните печати – символика и предназначение“. Второ място зае Мартина Топузова също от 9 клас на ПМГ с разработката си на тема „Чудото на природата – амарант“. На трето място беше класирана деветокласничката от ПМГ Петя Делчева за проекта си „Традиционната подница от село Лозен“. Трите момичета стават носители на три национални стипендии за изявени деца.

 

В конкурса „Макети“ достойно се представиха: Ферай Фахри, Фетие Фахри, Моника Джелепова, Айтен Саидова, Мартина Топузова. Те са ученички от ПМГ. На техния макет „Селски двор“ беше присъдена поощрителна награда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button