Хасково

Ретро автосалонът на Георги Иванов съди охранителната фирма заради палежа

Фирма „Ретро авангард“, която е собственик на ретро автосалона между Хасково и Димитровград, съди охранителната фирма за пожара от 2 август 2016 г.

Заведен е иск в размер на 203 411 лв. заради щетите по сградата и ретроавтомобилите вътре. Haskovo.info припомня, че на записите от охранителните камери се видя мъж, който хвърля коктейл молотов и след това бяга. Охранителят се появява от помещнието си по-късно, когато пламъците вече се разгарят.

Извършителят на палежа не беше задържан. Още тогава бившият кмет Георги Иванов заяви, че охранителната фирма трябва да носи отговорност. По-късно друга фирма пое охраната на вече ремонтирания ретро автосалон.

Днес Хасковският окръжен съд не даде ход на делото, защото ищецът не е редовно призован. Следващото съдебно заседание ще е на 3 юни.

7 коментара

  1. ей не се наяде на пари този узунджовски тарикат. как не се задави от алчност не знам.

  2. И кое точно в случая е алчност- да си търсиш парите, които някой ти е запалил, а друг не е опазил, въпреки че му плащаш? Тепегьозлъка е нещо друго, не че не е типично и за него, но не и в този случай.

  3. Охранителна фирма “ ММ“! Илияне ще ти се завие свят .Беше добре когато с години ти даваше да охраняваш общински имоти.Но не можа да си направиш схемата на охрана на обекта.Елементарно .Но така е с хората,с които работиш и не им плащаш с месеци наред.

    1. Тука има лични мотиви май дружбата между Люши и Жоре се е разпърдяла…

  4. Бялков не те знам кой си ,но съм съгласен с твоя коментар защото тази охранителна фирма е пълен майтап и не зная как хората й се доверяват,дали чрез физическа охрана или СОТ.Фирмата гледа само да прибира пари от клиенти без да поема съответна финансова отговорност при кражба.Това го няма никъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button