Хасково

Разчистват канала срещу жп гарата, хасковлии се жалват от мръсотията

Разчистване на канала на улица „Гара движение“ срещу жп гарата започнаха от общината. Причината е, че при проливни дъждове районът се наводнява. Разчистването става с помощта на багер.

Хората от района обаче недоволстват срещу миризмите, мръсотията и заразите, които така и си оставали там. „Докога ще плащаме данъци на вятъра? Каналът съществува от 30 г. Това „почистване“ всъщност е причина за по-голямо разпространение на тези микроби и заразни болести. Крайно време е вече да се реши проблемът както трябва. Да се закрие каналът и да се оправят пътищата“, се казва в читателския сигнал.

Канал

Преди време казали на хората, че проектът бил приет, но нямало пари. „Тези средства не се събраха за 10 г., а сега има пари за поредното „почистване „. Има малки деца, които играят на тази улица, и постоянно са болни. Лятото мирише толкова гадно, че не можем да си отворим прозорците. Комарите атакуват като армия. Плащаме данъци на тази община и какво получаваме? Нищо!“, жалват се хората от улицата.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аман от ревове
аман от ревове
22.04.2019 18:21 18:21

а къщите им там от кога са? Когато са строили къщи до миризлив канал покрай ЖП линия как са си мислили че ще живеят там? Там си бяха едни нивички, лозя тук там имаше по някоя малка виличка да си оставят мотиките хората. Постепенно изникнаха къщи прогимназии без да ги еня че ги правят реално на полето срещу релсите ..и сега олле майко канала мирише влака свири
Не случайно се казва -правилна инвестиция , е мили хора не сте правилно инвестирали парите си! Същата е работата и с ония в Каменец и орфей 3 и Куба 2 и където се сетиш крайни квартали, вилни зони до преди години.
Не знам как си мислят от къде би извадилила която и да е българска община едни пари да им оправи мизерията, в която сами са се наврели. Дано оцелее Европейския съюз та белким някак изпуснат някакъв проект насам..иначе тия къщенца си остават в калта. И като вземат да ми обясняват какви големи данъци плащат…на тия къщи сигурно е 60 до 100 лева ГОДИШНО. Ама това са пари за данък за смет, за чистотата и китките и в градинките в центъра дори -само защото живеете в тоя град абе …за каквото се сетите И от къде пари за вашия канал да го покритя че и да ви асфалтират че и вода ще поискате и улично осветление…Четох някъде че квадратния метър асфалт стигал до 30 лева. Значи аз живея в апартамент от 60 квадрата ако река да го асфалтирам, хипотетично, ще ми трябват 1800 лева. Само за моя двустаен апартамент в „Бадема

комплексари-много
комплексари-много
22.04.2019 18:51 18:51

Образовайте се малко, преди да говорите. Това можехте да сте и Вие. Предполагам тези хора там си плащат данъците както Вие! Нормално е да искат това, което им се полага според данъците. На една законна къща данъка не е 60 до 100 лева.

избиват си комплексите с анонимни имена
избиват си комплексите с анонимни имена
22.04.2019 20:35 20:35

А господине, знаете ли че през 1986-1987г., този квартал беше пълно с кокошкарници и после събраха висички селяни там.

Back to top button