Любопитно

С „Младите в музиката“ откриха обновената сцена на читалище „Заря“ в Хасково

С концерта-спектакъл „Младите в музиката“ тази вечер беше официално открита новата сцена на читалище „Заря“ в Хасково.

В началото кметът Добри Беливанов каза, че в последните 3 г. за ремонти в читалището са вложени над 700 000 лв. Една от най-големите инвестиции на общината е пълното обновяване на отоплението на залата. Над 220 000 лв. от общинския бюджет струва подмяната на котела, газификацията, реконструкцията на отоплителната инсталация, подмяна на радиатори, а така също е изградена климатизация и вентилация на залата. Повече от 30 г. най-голямата зала в Хасково не се използваше през зимата заради липса на отопление.

Концерт

Други около 100 000 лв. са вложени в ремонт на тоалетни и покрива на читалището. Община Хасково разработи и спечели финансиране по по програма за Трансгранично сътрудничество „България – Гърция“ за близо 370 000 лв. С тези средства е доставено ново художесвено осветление за сцената и ново звуко-техническо оборудване. Подменена е изцяло сцената в залата. По друг проект е изградена рампа за достъп на хора с увреждания и е монтиран асансьор. Председателят на читалището Красимир Кръстев благодари на общината и кмета за съдействието за обновяването на залата.

Иначе, концертът е съвместен проект на Камерния оркестър и Симфониета Враца. Диригенти са Цанислав Петков и Момчил Томов, а изпълнители: Весела Делчева, Дайана Иванова, Илона Иванова, Нелиан Николова, Петя Ковачева, Георги Николов, Денко Проданов, Виктор Йорданов. Програмата включва откъси от спектаклите „Малката Кибритопродавачка“, „Малкият Принц“, „Аладин“ и „Грозното Пате“, „Рибарят и неговата душа“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
24.04.2019 17:44 17:44

Браво!

Back to top button