Хасково

Хасковски фирми платиха 13 000 лева глоби през март

Пари13 000 лева са платените глоби през месец март от собственици на търговски обекти и осигурители в област Хасково, съобщиха за Haskovo.info от НАП. Санкциите са по общо 187 акта за данъчни и осигурителни нередности, открити от инспекторите на агенцията при проверки на магазини, складове на едро и производствени цехове.

На 103-ма работници в посетените 26 фирми в областта са били забавени социалните осигуровки. Двама са били лишени през месеца от здравно осигуряване, а за 77 наети лица не е подадена в срок осигурителна информация в НАП. Наложени са минимални санкции с цел предупреждение, но истинският ефект е, че до 24 часа след проверките работодателите са превели дължимите осигурителни суми за служителите си, коментираха от НАП.

Извършени са и 67 проверки за издаване на касови бележки. В 5 от обектите е установено липса на такива, заради което търговците ще бъдат санкционирани минимум с по 200 лева глоба.

Липса на касови бележки в малки магазини и квартални питейни заведения са и най-често подаваните сигнали в НАП Хасково. Средно на месец постъпват по 5 такива жалби, които се проверяват дори и ако са анонимни. Ако обаче подателят на сигнала държи да получи информация за резултата от назначената проверка, трябва да остави в териториалната дирекция координати за обратна връзка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button