Хасково

Хасково домакинства на национални състезания по мода, прическа и грим

Хасковската Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ е домакин на две атрактивни национални състезания – „Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“.

За участие в националния кръг се класираха 96 ученици от 17 професионални гимназии от Благоевград, Бяла Слатина, Гоце Делчев, Добрич, Попово, Варна, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Русе, София, Хасково и Ямбол. Те се състезават в сградата на областна администрация за престижните награди за цялостна визия в категории „Мода“, „Прическа“ и „Грим“. Учениците от професоналните гимназии по мода показват творческите си проекти на тема „Геометрия“ пречупена през погледа на младите хора в градска среда.

Мода

Младите фризьори и гримьори мерят сили в две категории за прическа и грим – „Салонно подстригване“ и „Вечерна дамска прическа“. Техните умения оценяват Васил Михайлов – артистичен директор на академия и салони Stephan, Тодор Тошев – международен съдия по мъжко и дамско фризьорство, Руско Русев – собственик на Ноухау салон и основател на Ноухау склул, Минка Петрова – първият майстор-гримьор в град Пловдив и собственик на професионално и учебно грим студио „Бюти Мейкъп – М“.

Творческите колекции на младите таланти в модата се оценяват от доц. д-р Капка Манасиева – ръководител катедра „Изкуства“ към Варненския свободен университет, Йордан Беловодски – изпълнителен директор на Българска асоциация за текстил, облекло и кожи, управители на фирми.

Мода

Освен за престижните три места за цялостна визия младите таланти се състезават и за специалните награди на Националната асоциация на училищата по мода и на бизнеса.

Състезанията бяха открити от областния управител Станислав Дечев. Официални гости и партньори на гимназията са представители на МОН, РУО, държавната и местната администрация на Хасково, бизнеса, работодателски организации, директори на професионални гимназии, членове на Национална асоциация на училищата по мода, представители на медиите.

По-късно днес ще бъде официалното награждаване на победителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Професионален гримьор
Професионален гримьор
28.05.2019 12:06 12:06

Браво! Страхотна инициатива!

Back to top button