Хасково

Тинейджър харесал операторка на тел. 112, звъни 4 610 пъти

Залата на спешния телефон в Кърджали

Операторите на тел. 112 получили 4 160 обяждания от 16-годишния тинейджър

Хасковските полицаи заловиха непълнолетен телефонен терорист, съобщават от областната дирекция на МВР. 16-годишният младеж направил 4 610 обаждания на спешния телефон 112.

В първото тримесечие харманлиецът звънял постоянно, само защото му харесал гласа на една от операторките. Затова директорът на районния център на спешния телефон е поискал съдействие от органите на реда за установяване на самоличността му. По този начин полицаите попадат на момчето, което тероризирало служителките. Тинейджърът е разпитан и предупреден в присъствието на родителите му.

Подобен случай се е разиграл и в първата десетневка на месец април. На 3-ти около 20 часа на спешния телефон е позвънил мъжки глас, който е съобщил, че възнамерява да заложи бомба в парламента.

Установено е, че обаждането е от клетка на мобилен оператор без поставена СИМ карта, обслужваща района на Любимец. Пет дни по-късно същото лице звъни отново и заплашва, че ще „натисне копчето“ на бомба в дома на неустановено лице ако не му бъде изплатена сума от 500 000 лв.

Служителите на МВР Хасково са издирили престъпника. Оказало се, че това е 17-годишно момче от Любимец. С протокол за личен обиск са иззети два мобилни телефона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button