Регион

11 се включиха в кръводарителска акция в Димитровград

Общо 11 димитровградчани се включиха в кампания за доброволно и безвъзмездно кръводаряване.

Тя беше съвместна инициатива на МГЕРБ с отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ Хасково. В рамките на 5 часа дарители от Димитровград и общината подкрепиха идеята на младежите да дарят кръв, за да спасят човешки живот. Сред първите кръводарители беше и зам.-кметът на Димитровград Яшо Миков и общинският съветник от ГЕРБ Димитър Витанов.

Началникът на отделението по трансфузионна хематология д-р Балина Бозова благодари на младежите за инициативата. „Предстоят много почивни дни и ние трябва да разполагаме с достатъчен резерв от кръв. Винаги имаме нужда от кръв, тъй като тя има срок на годност от 35 дни и непрекъснато трябва да зареждаме нови количества“, сподели д-р Бозова.

Мотото на инициативата е „В кръвта ти е да помагаш. Стани кръводарител!“. Младежите се ангажират периодично да стимулират хората към доброволно и безвъзмездно кръводаряване.

Кръводаряване

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button