Хасково

Бензинджии крият оборот, длъжници внасят 18 бона след проверки

НАП Хасково17 800 лева са внесли длъжници на НАП Хасково след като инспектори тръгнаха да проверяват касовите им наличности, съобщиха за Haskovo.info от териториалната дирекция на приходната агенция.

Досега са проверени 14 обекта на фирми, дължащи по над 5 000 лева. В 4 от тях са запорирани пари в касите, а собствениците са внесли допълнително средства по банков път. Продължават разговорите с останалите търговци да започнат да погасяват задълженията си разсрочено или да предоставят други обезпечения.

По време на проверките данъчните се натъкнали на бензиностанция, където са укривали оборот и са представили невярна отчетност. Собственикът ще бъде глобен по закона за ДДС, който предвижда санкция между 200 и 10 000 лева.

Следващата седмица от НАП Хасково започват да отнемат задгранични паспорти, лично оръжие и разрешителни за търговска дейност на длъжниците, които не погасят старите си задължения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button