Хасково

45 дебютанти ще се борят за бронзовия Пегас на „Южна пролет“

Бронзовият Пегас

Зам.-кметът Татяна Димитрова показа Пегас-а

15-годишната Симона Крушкина от София е най-младата участничка в 37-мото издание на литературните дни „Южна пролет“, които ще бъдат открити на 22 април в Хасково. Тя представя разказа си „Приключенията на врабчето Гошко„. Освен млад писател Симона е и национален състезател по софтбол.

Общо 45 дебютанти участват в „Южна пролет 2009“, обявиха на пресконференция днес организаторите от община Хасково. Най-възрастният е 40-годишният Теодор Христов от София.

Традиционно председател на журито на конкурса е проф. Боян Биолчев. Произведенията на участниците са разделени в жанровете поезия, проза, критика и сценарий.

За поредна година като съпътстваща проява на „Южна пролет“ ще бъде организиран и базар на книгата. В него са заявили участие десетки издателства от страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button