Хасково

Завърши строителството на новите водопроводи и кладенци в Хасково

Приключи строителството на двата водопровода и осемте кладенеца за аварийно водоснабдяване на Хасково, съобщават от общината.

От няколко месеца първите четири кладенеца в Северна зона са готови и са предадени за екплоатация на ВиК Хасково. В началото на април се е провела приемателна комисия от ДНСК за съставяне на акт 16 за водопровода от Северна зона. Очаква се издаване на разрешение за ползване от същата институция.

Трите кладенеца в Източна зона, кладенеца в Узунжово и водопровода на улица „Бачо Киро“ имат издаден акт 15, което означава, че е приключило фактическото строителство. Предстоят процедури, свързани с държавни институции за разрешителни режими, например учредяване на санитарно-охранителни зони и издаване на разрешителни за ползване.

Както Haskovo.info писа, след пускането на кладенците и водопроводите, с които се цели смесването на водата в Хасково ще бъдат взети и проби за анализ. Ако стойностите на естествения уран се понижат, водата ще бъде разрешена за пиене и готвене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button