Регион

Събраха 10 бона за нов параклис край Криво поле

Новият параклис трябва да е готов за Илинден

Новият параклис трябва да е готов за Илинден

10 000 лева са дарили до момента фирми и местни жители за построяване на параклис с лековит извор край хасковското село Криво поле. Строителните работи започнаха преди месец и в тях вземат участие кметски служители и местни хора, разказа пред Haskovo.info кметът Желязко Тодоров. Той се надява параклисът да бъде завършен през лятото и да бъде осветен на Илинден, тъй като носи името на свети Илия.

Новият параклис край Криво поле се издига на мястото на предишния, който е бил построен в далечната 1903 година. Според местни предания циганка сънувала, че на същото място ще бликне лековита вода. След като сънят се сбъднал, хората от Криво поле издигнали каменен параклис край извора.

Старата сграда обаче рухнала под тежестта на годините и миналата есен местните решили да я съборят и да построят нова. Жителите на хасковското село вярват, че изворът до параклиса може да ги изцери от много болести, затова разчитат на още дарения, с които да довършат започнатото.

 

Кметът Желязко Тодоров

Кметът Желязко Тодоров
 

Лековитият извор

Лековитият извор

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button