Хасково

На Велики четвъртък гимназисти с нова благотворителност в Дома за стари хора

Великденска благотворителна почерпка дариха ученици от 10 ж клас от Езиковата гимназия в Хасково на възрастните от Дома за стари хора и Дома за пълнолетни лица със сетивни нарушения в местността Кенана край областния град. Така те внесоха повече уют и радост в сърцата на близо 180-те, настанени в двете социални институции.

Гимназистите зарадваха възрастните хора с козунаци и боядисани яйца. За вечеря пък ще има агнешко.

Езикова

Инициативата е част от дейностите по проекта „Празниците с баба и дядо – топли и вкусни“, който златаровци реализират през тази учебна година с финансовата подкрепа на Фондация „Благотворител“.

„Решихме да зарадваме тези хора на Велики четвъртък, защото днес по традиция се замесват козунаците за Великден, боядисват се и яйцата“, обясни десетокласничката Миглена Вескова, която е ръководител на дейностите по проекта.

Езикова

Както Haskovo.info вече писа, златаровци отпразнуваха Коледа, Баба Марта и Първа пролет с възрастните хора. За добрите дела получиха и благодарствен адрес от директора на Дома за стари хора Пламен Кузманов. „През май ще представим последната дейност от инициативата – онлайн сборник, в който ще се опитаме да съберем знанията за традициите, които почерпихме по време на срещите с възрастните хора, за да продължим традицията жива.“, допълни Миглена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button