Хасково

30 учители от страната дойдоха да се поучат от хасковските си колеги

ПрезентацияОколо 30 учители от цялата страна посетиха днес хасковската математическа гимназия и ОУ „Н.Й. Вапцаров“. Проявата е част от последния заключителен етап на Националната конференция „Училището – желана територия на ученика“. Той се провежда в Пловдив от 14 до 17 април. 

Причината в двете хасковски училища да бъдат презентирани два от докладите, които областната комисия изпрати на постер сесия на националния етап на конференцията, е високия професионализъм на местните преподаватели, обясни за Haskovo.info председателят на комисията Тонка Ченгелова

Гостите видяха разработките на ученички от хасковската математическа гимназия „Математиката като игра“ и на преподавателки от ОУ „Н.Й. Вапцаров“ – „Търси дъгата – успешната година на моето училище“. След това преподавателите посетиха монумента „Св. Богородица“ и етнографската експозиция в Регионалния исторически музей.

Хасково е един от петте града, в които групата от преподаватели наблюдава презентации на доклади. Другите училища, които групата е посетила са в Ямбол, Кърджали, Пловдив и Сливен.

Утре се очаква да станат известни победителите в националния етап на „Училището – желана територия на ученика, уточни председателят на областната комисия на конференцията Тонка Ченгелова.

Image Image

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button