Много миряни в църквата на Разпети петък, младежи от БЧК с благотворителна акция

Хасково

Много миряни напълниха църквите в Хасково на Разпети петък.

След изваждането на Плащеницата всички минават за здраве под светинята. Плащеницата се изнася за поклонение само на този ден от годината.

Църква

Разпети петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството. На Велики петък Исус е погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която поставят стража и огромен камък на входа.

Църква

На този ден в храмовете се извършва неговото опело. В този ден от Страстната седмица постът е строг. Светата плащеница е изложена за поклонение в храмовете до вечерта, когато ще се извърши Опелото Христово.

Църква

От Младежкия червен кръст в Хасково организират благотворителна кампания за набирането на средства за топъл обяд за деца в неравностойно положение. Доброволци с кутии за дарения имаше пред църквите „Успение на Пресвета Богородица“ и „Свети Георги“. Подобна акция е проведена и на Цветница.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.