Хасково

Абитуриентки с благотворителна кампания за 5-годишната Лили, концертът в Хасково ще е на 7 май

Благотворителна кампания в помощ на 5-годишната Лили Филева от Димитровград организират абитуриентките Елена Варийска и Габриела Стефанова.

Тази година Елена завършва хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“, а Габриела – димитровградската ПМГ „Иван Вазов“. От няколко месеца спасението на Лили е кауза за двете момичета. В Димитровград вече се проведоха няколко благотворителни събития.

Сега наред е Хасково. Тук ще има благотворителен концерт „Заедно по пътя на Лили“, който ще се проведе на 7 май от 19 часа в читалище „Заря“. В концерта ще участват балетна формация „Рона“, клуб по художествена гимнастика „Калия“, певицата Дария Боева, Dorian и специалните гости Боян Гегов, Антон Делчев и Росен Джамбазов от „Hangar 42“. Габриела и Елена в четвъртък и петък продават покани за концерта пред хасковския театър „Иван Димов“. Покани ще се продават и преди концерта в „Заря“.

5-годишната Лили е в тежко състояние в столичната клиника по неврохирургия на болницата „Св. Иван Рилски“ и семейството се нуждае от подкрепа. След претърпяване на 3 мозъчни кръвоизлива и 5 операции в рамките на 4 месеца, момиченцето е поставено в будна кома в клиниката. Детето страда от преплитане на вена и артерия в главичката. Лечението се състои от най-малко 3 операции. Една от тях вече е преминала. След извършването на тези 3 емболизации ще стане ясно дали ще се наложат допълнителни операции. След това детето ще премине в период на скъпа рехабилитация от 1-2 години. Сумите за лечението на Лили са непосилни за семейството й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button