В Конуш отново затвориха пътя за Маказа с искане за асфалт, вода и канализация

Регион

Десетки жители на хасковското село Конуш излязоха на пореден протест преди обяд.

Хората се събраха на площада до кметството, след което на два пъти затвориха за по десетина минути главния път, който води за Маказа.
Както и в края на март протестиращите се събраха на една от пешеходните пътеки като я пресичаха многократно с развети знамена. По пътя се образуваха колони от изчакващи автомобили. Повечето от шофьорите се отнасяха с разбиране към протестиращите.

Хората настояват за асфалтиране на улиците в селото, защото повечето от тях са разбити от дълги години. В Конуш настояват за канализация и за решаване на проблема с питейната вода – почти половината къщи са на хидрофори.

Протест

„С 10 000 лв., осигурени от общиината няма да могат да асфалтират почти нищо. Ще дойдат да изслушат проблемите ни преди местни избори, както правят всеки път. Вече обмисляме да проведем референдум и да преминем към община Стамболово или община Минерални бани, поне малко асфалт да видим“, заяви един от лидерите на протеста Златко Латунов.

Ако не бъдат чути, хората се канят да организират нов протест на 18 май.

Протестиращи затвориха пътя за Маказа, искат асфалт, вода и канализация в Конуш

Един коментар по “В Конуш отново затвориха пътя за Маказа с искане за асфалт, вода и канализация

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.