Регион

Военните се стягат за нова мисия в Афганистан

Сертификация на 38-ия контингент от Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ се проведе в периода 23 – 25 април на територията на учебен център „Добрич“ и военно формирование 52740 – Хасково, съобщават от Министерството на отбраната.

На сертификационното учение бяха разиграни различни ситуации, които военнослужещите от ротата тренираха през времето на своята подготовка. На полигона бeше изграденa част от база, включваща тактико-оперативен център и контролно-пропускателен пункт. Проведени бяха занятия по тактико-специална подготовка, изпълняваха се задачи по охрана на контролно-пропускателен пункт, патрулиране, заемане на система от наблюдателни постове при охрана на база, ескортиране, патрулиране, действия за отразяване на атака, реакции при ракетна атака, оказване първа помощ на пострадал и др., допълват от министерството.

Председател на комисията, която сертифицира готовността на контингента, беше полковник Георги Иванов от Съвместното командване на силите.

Учение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.04.2019 15:58 15:58

От много гледане на рамбо и командо се изпростява.

Back to top button