Регион

Задържан за 288 кг. хероин поиска свобода, остава в ареста

40-годишният турчин Селман Йоздемир, който в средата на април беше задържан за контрабандата на над 288 кг. хероин, е подал жалба срещу ареста си до Пловдивския апелативен съд.

На 18 април Йоздемир и шофьорът на камиона с хероина 36-годишният иранец Сеидмохамадхас Рамазани бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд. Само турчинът е подал жалба срещу съдебното решение. Той е обвинен като помагач, а шофьорът като извършител.

Haskovo.info припомня, че камионът е бил натоварен в Иран с машина за боядисване, в която е укрит хероинът. Той е трябвало да пристигне в Пловдив, където е задържан и турчинът. Дрогата е на стойност над 18.7 млн. лв. Ако бъдат признати за виновни двамата ги грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

В крайна сметка Йоздемир е оставен в ареста и от пловдивския съд, защото има и опасност да се укрие. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Двамата задържани за 288 кг. хероин остават в ареста, издирват още участници в трафика

Антимафиоти проследили камиона с 288 кг. хероин до село, за да арестуват получателя

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button