Хасково

Заради многото смъртни случаи от грип при възрастните имунизират безплатно хората над 65 г.

Вече има национална програма за имунизация срещу грип на хората над 65-годишна възраст, обявиха от Регионалната здравна инспекция в Хасково. Това стана на пресконференция, посветена на Европейската имунизационна седмица – 24 – 30 април.

По данни на Световната здравна организация 90% от смъртните случаи от грип са на възрастни хора. Сега се очаква от Здравната каса да определят бюджет за програмата и от есента да започне имунизация на хората над 65 г. По данни на хасковски общопрактикуващи лекари около 25 – 30% от хората в техните практика са в тази възрастова група.

РЗИ

От РЗИ за порден път подчертаха, че имунизацията е право и отговорност, като всеки заслужава да бъде защитен. Като пример беше даден, че от 1988 г. полиомиелитът е намалял с 98%. Съветът на здравните специалисти към родителите е да си водят децата на имунизации, защото така защитават тях и околните.

През миналата година в Европа са регистрирани 82 000 случая на морбили, като починалите са 72 – повечето са деца. В Хасковска област няма случай на морбили. По последни данни ситуацията в Благоевградско затихва, докато в София е в разгара си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.04.2019 15:25 15:25

Не е заради смъртни случаи. Фармацевтичната мафия взема държавна поръчка за ваксини. Като са загрижени толкова за възрастните що ги държат на 250 лева пенсии.

ЛИЦЕМЕРИЕТО В БЪЛГАРИЯ КРАЙ НЯМА. КАТО ЧУЯ БЪЛГАРИН И ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО СЕ СЕЩАМ Е СЪРХОЧ. КРАДЕЦ. РАЗБОЙНИК И ИЗМАМНИК.

Back to top button