Хасково

Високи скорости и мирис на изгорели гуми преди Великден

Ретро Рейсинг 2009Автоемоции и високи скорости радваха в днешния следобед хасковлии. Поводът бе четвъртата по ред надпревара с ретро автомобили, организирана от „Ретро клуб Хасково“. На състезанието на картинг пистата край града се явиха десетки участници от цялата страна.

Високоскоростните гонки се проведоха в три кръга. В първия участваха автомобили произведени между 1961 и 1970 година. Победител стана Николай Колев от Варна с Мини Купър.

Йордан Александров

Йордан със своя Форд

Вторият клас автомобили, които се състезаваха, бяха от 1971 до 1982 година. Първото място зае Йордан Александров от Пловдив със своя Форд Гранада 72- ра.

В клас Хоби участваха коли, произведени след 1982 година, а най-бърз бе хасковслията Юрий Салакирякис с Тойота.

За зрителите имаше и много други изненади, като допълнителни кръгове за шофьори любители, притежаващи опит в управлението на бързи коли.

Трудно се поддържа кола, която се използва за такива мероприятия“, разказа пред Haskovo.info победителят от първия кръг Йордан Александров. „Колата ми е със сменен двигател– инжекцион, който я прави по-бърза от обикновеното. 160 конски сили е“ гордо разказва победителят от втория кръг на днешното състезание.

 Ретро Рейсинг 2009  Ретро Рейсинг 2009

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button