Хасково

100 военни от Хасково заминават за 6-месечна мисия в Афганистан, сред тях и 9 жени

Близо 100 военнослужещи от хасковското военно формирование 52 740 заминават за 6-месечна мисия в Афганистан. Сред тях са и 9 жени.

38-ият контингент беше официално изпратен за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ на площад „Свобода“ в Хасково. Това е четвъртият контингент, който Хасково изпраща за Афганистан. По традиция кметът Добри Беливанов връчи на командира на ротата капитан Светлин Симеонов знамето на Хасково и България с пожелание да се завърнат живи и здрави и отново да бъдат посрещнати на хасковския площад. Капитан Симеонов заяви пред медиите, че ротата ще охранява летище Кандахар.

Военни

Националният командир полковник Иван Иванов получи икона на Св. Георги Победоносец и сертификат за участие. Архиерейският наместник Георги Тодев и отец Никола отслужиха водосвет за здраве и успех на мисията.

Сред присъстващите на ритуала бяха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, областният управител Станислав Дечев и неговият заместник Стефка Здравкова.

Ритуалът завърши с тържествен марш пред сградата на областна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.05.2019 22:22 22:22

А НА НАШАТА ГРАНИЦА НЯМА НИКОЙ. ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ СА ТОВА. ВСЕКИДНЕВНО ДА ВЛИЗАТ АРАБИ А АРМИЯТА НА МАЙКА СИ В ПУТКАТА

Анонимен
Анонимен
02.05.2019 22:24 22:24

Че и поповете грях си докарват като благославят военни които отиват по чужди земи.

Back to top button