Спорт

№ 2 в схемата отстрани Григор от най-силния тенис турнир у нас

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров загуби мача си от първия кръг на турнира „Загорка къп“ в София и отпадна от борбата за разпределението на наградния фонд от 85 000 евро. След близо час и половина игра първата ни ракета при мъжете отстъпи с 6:7(5), 3:6 на  97-мия в света Стив Дарси.

25-годишният белгиец, поставен под № 2 в схемата, се изпоти доста в първия сет, в който играта вървеше абсолютно равностойно. По-големият опит на Дарси си каза думата в решителния тайбрек и той успя да измъкне на косъм победата в първата част.

Вторият сет започна лошо за Григор, в чиято игра настъпи срив и той набързо загуби три гейма. 17-годишният ученик от Хасковското спортно училище, който наскоро боледува от грип, не успя да се върне в мача, въпреки че на няколко пъти демонстрира отлични удари. Белгиецът се възползва от психологическото си предимство и не допусна изненади до края на срещата срещу 390-тия в света.    

Григор Димитров напусна турнира без да спечели точки за световната мъжка ранглиста и с 885 евро от наградния фонд. През следващата седмица той ще участва на друг чалънджър – на гръцкия остров Родос, където отново ще играе с „уайлд кард“. Турнирът на АТП, който започва на 27 април, е с награден фонд 125 000 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button