Благотворителен концерт събира средства за център за рехабилитация на онкоболни в Хасково

Хасково

Сдружение Българска асоциация на хора с онкологични заболявания „Живот“ – Хасково организира днес форум в рамките на инициативата „Да защитим нашата грижа“, подкрепена от Оперативна програма „Добро управление“.

На срещата в хотел „Родопи“ са поканени и депутати от Хасковска област. Целта е координиране на грижата на държавни институции и неправителствения сектор за защита правата на пациентите, за подобряване на профилактичните дейности и ранната диагностика на онкозаболяванията. Направените предложения за прилагането у нас на добри европейски практики в тази сфера ще бъдат изпратени и до Парламентарната комисия по здравеопазване, информира Минка Арабаджиева, председател на хасковското сдружение.

Организацията полага усилия за създаване в Хасково на така необходимия център за рехабилитация и физическо възстановяване, но засега разчита единствено на благотворителност.

На 8 май в спортна зала „Дружба“ от 19 часа се организира благотворителен концерт за набиране на средства. Участват популярният изпълнител на любими руски песни Борислав Недев и вокалната група „Пятница 13“ от Ямбол. Покани за концерта се продават в къщичка №7 в центъра на Хасково, съобщиха от сдружението, което очаква съпричастие от своите съграждани.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.