Любопитно

Хасковският хор „Орфей“ отново в челната тройка

Нови награди донесе месец май на певците от детски хор „Орфей“ при Младежки център – Хасково.

След като в края на април подготвителната формация спечели Първа награда във втора възрастова група на общински конкурс „Шанс“ – Димитровград, днес и концертният състав получи дългочаканата вест за своето представяне в София. На 16 април момичетата на Елена Цветкова под съпровода на Красимира Генева участваха в IX международен конкурс „Млади таланти“, организиран от МОН и Национален дворец на децата. Наградите в този ежегоден конкурс са включване в програмата на НДД „Творческа ваканция“ или Участие в гала – концерт на фестивала на 1 юни в София. В категория „Вокално изкуство – класически хорове“ орфейки спечелиха Първа награда и получиха покана за „Творческа ваканция“ и за гала-концерта. Грамотата си хористите ще получат по време на този концерт.

Хор

Двойната награда певиците спечелиха наравно с един от най–старите детски хорове в България, хор „Бодра смяна“ – символ на детското хорово изкуство. Песните, с които „Орфей“ се представи бяха „Гайдар“ – музика Светослав Обретенов , „Баба Яга“ – музика Милко Коларов и „When You’re smiling“ – музика Гудман и Фишер. Освен с точна интонация и безупречна интерпретация, децата впечатлиха журито с артистичност и атрактивност. Орфейци вече са печелили награда на този фестивал – те са лауреати на Специалната награда в раздел „Театрално изкуство – музикален театър“ през 2011 г. за мюзикъла „Моята Дисни приказка“.

Сега всички очакват предложението на НДД в коя почивна база на МОН ще прекарат напълно безплатно десет незабравими летни дни, изпълнени със забавления и репетиции.

Хор

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button