Хасково

Запалиха огъня на 37-мите литературните дни „Южна пролет“

Мариян Желев37-мите литературни дни „Южна пролет“ 2009 бяха официално открити тази вечер. Огънят запали лауреатът от 1999 година Мариян Желев. На церемонията пред театъра в Хасково присъстваха кметът Георги Иванов, хасковски общественици, литературни дейци и писатели.

В конкурса тази година участват 45 автора в четирите жанра – поезия, проза, критика и филмов сценарий. В залата на театъра бе представено и журито, което ще оценя творбите на участниците, борещи се за бронзовия „Пегас“. Негов председател за поредна година е Боян Биолчев.

Цончо Дончев (в средата)„Южна пролет“ започна със среща с известния български писател Дончо Цончев и критикът и издател Иван Гранитски.

„Не вярвам да има прилична литература, която да показва нещата и живота така, както го е изиграл човека“, заяви в края на разговора с хасковлии Дончо Цончев, който е републикански шампион по бокс, автомоделист, геолог, ловджия и писател, поставян наравно с колосите на литературата.

 

 Тонка Койчева и Георги Иванов  Публиката на откриването
 Откриването на Южна пролет  Откриването на Южна пролет

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button