Любопитно

Тържество на красотата на фестивала на Камерния танц в Хасково

Класическите и характерните танци властваха във втория ден от националния фестивал на Камерния танц в хасковския Младежки център. На сцената бяха представени много красиви изпълнения, които заслужиха овации, медали и специални награди.

В класиката при непрофесионалистите в първа възрастова група първото място е за Вариация „Копелия“ от Балетна школа – София. Във втора възрастова група първото място е за същата школа за танца „Синя птица“. При по-големите №1 е Вариация на Медора от „Корсар“ на Балетна школа на Влада Парфенова – Пловдив. Балетна школа – София с танца „Моцарт“ е на първото място в четвърта възрастова група.

Балет

При професионалистите в трета възрастова група първото място е за Вариация „Зле опазено момиче“ от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. В четвърта възрастова група победител е Вариация „Флорина“ от НУТИ – София.

Балет

В характерните танци при непрофесионалистите първото място в първа възрастова група е за „Испански танц“ от БШ „АДАЖИО“ – Сливен. Хасковският балет „Тангра“ е №1 в останалите възрастови групи с „Грузински танц“, „Антошка“, „Танц с панички“ и „Моята тайна“. С красиви танци се представиха и хасковските балетни формации „Рона“ и „Алегро“, както и от мажоретния състав.

Балет

При професионалистите в трета възрастова група първи е „Испански танц“ от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, а в четвърта възрастова група на върха е „Арабски танц“ в изпълнение на Христиана Въжарова от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Христиана заслужи и специалната награда от школата на председателя на журито прима балерината Маша Илиева – безплатно участие в семинар.

Haskovo.info припомня, че фестивалът беше открит в петък с народните танци. В неделя в програмата са съвременните танци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button