Хасково

Над 500 танцьори демонстрират умения в Хасково през уикенда

Директорът на Младежки център Деян Янев показа купите

Директорът на Младежки център Деян Янев показа купите

Седмият ежегоден Фестивал на камерния танц ще се проведе в Хасково в събота и неделя. Органицаторите от Младежкия център обещават танцово приключение, което ще остави гостите без дъх.

Във фиестата ще участват над петстотин танцьори от тридесет и една формации от цялата страна, сред които шест хасковски състава – „Рона“, „Тангра“, „Хасково“, „Акцент“, „Зорница“ и „Китна Тракия“. Те ще се състезават в четири жанра – български народни танци, класически, съвременни и характерни танци. За победителите са предвидени плакети и медали. Ще бъде връчена и купата на кмета на града. Като медиен партньор на фестивала своя награда ще връчи и Haskovo.info.

Сред членовете на журито ще бъдат Хикмет Ахмедов – директор на Бургаската опера, Галина Калчева – художествен директор на бургаската опера, Мария Евтимова – преподавател по български народни танци в Нов български университет.

Основните критерии, по които ще бъдат оценявани участниците, са оригинална хореография, техниката на изпълнение, визуалното въздействие и най-важното – танцът да има сюжет и тема. Надпреварата започва в зала „Дружба“ в 10 часа в събота.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button