Нови 11 медала за хасковските състезатели по спортно ориентиране

Спорт

В събота и неделя в околностите на Старозагорските Минерални бани се проведоха традиционните състезания по спортно ориентиране за Купите „Раднево и Марица Изток“ с участието на 140 състезатели от 20 клуба от страната.

За хасковския клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев, който се представи с 10 състезатели тези стартове бяха етап от подготовката им за участие в предстоящите Държавни първенства. В индивидуалното класиране и през двата дни хасковлии се представиха успешно като в отделните категории завоюваха общо 11 медала.

Медали

Те станаха притежание на Ванеса Бачварова от Математическа гимназия – в категорията жени до 12 г. – с първи места и през двата дни, Ивана Йорданова от ОУ „Христо Смирненски“ – първо място в първия ден в Ж14, Димитър Йорданов от Математическа гимназия – с първо и трето място в М16, Димчо Фърталев от ОУ „Христо Смирненски“ спечели две втори места в М14, Дияна Янева от ОУ „Христо Смирненски“ бе трета и втора в Ж14, а Даниел Йорданов от същото училище постигна второ място при М12 през втория състезателен ден. С хубавото си бягане през втория ден Христина Дюлгерова – Ж12 и мъжете Николай Стилев и Делчо Йорданов допринесоха за достойното трето място в отборното класиране за Купа „Марица Изток“, похвалиха се от хасковския клуб.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.