Хасково

РИОСВ погна БДЖ за стари шахти и глоби сусамец за тор

РекаРегионалната екоинспекция в Хасково е дала пет предписания и е съставила  един акт след извършени по осем сигнала проверки през миналия месец, съобщиха за Haskovo.info от РИОСВ.

Да се почистят от натрупаните отпадъци шахти и тръби, отвеждащи отпадните води в канал на коловоз за измиване на пътнически вагони на железопътна гара – Свиленград са предписали експертите след проверка по сигнал. Местното управление на Български държавни железници трябва още да стартира процедура по издаване на разрешително за заустване на отпадни води в река към териториалната басейнова дирекция.

При проверката е констатирано още, че утаителят за водите от измиването на вагоните представлява стара бетонова шахта. Това изисква проектиране и изпълнение на ново пречиствателно съоръжение с цел недопускане замърсяването на реката, в която се вливат отпадните води.

За причинено замърсяване на река Банска при село Сусам, община Минерални бани е съставен акт на физическо лице изхвърляло оборска тор до коритото на реката.

Законът за опазване на околната среда предвижда налагането на санкции от 2 000 до 20 000 лева за неизпълнение на мерките и сроковете посочени в дадените от компетентния орган предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button