Потрошен на леда хасковлия осъди общината, тя пък – снегопочистващата фирма

Хасково

Пореден хасковлия, пострадал след падане на непочистена от сняг и лед улица в областния град, осъди общината. Това става ясно от решение на Хасковския районен съд.

Инцидентът е станал сутринта на 1 март миналата година. Мъжът тръгнал към паркираната си кола на булевард „Илинден“ в Хасково, подхлъзнал се и паднал. Няколко мъже го пренесли до дома му, защото след падането не можел да ходи. Пострадалият платил 500 лв. за линейка, която да го транспортира до пловдивска болница. Там лекарите установили счупване на бедрена шийка и спешно го оперирали, при което последвала и смяна на тазобедрена става. Поставили му двуполюсна ендопротеза, за която платил 3 920 лева.

В крайна сметка община Хасково е осъдена да плати на мъжа близо 5 000 лева обезщетение за разходите за лечение, както и 8 500 лв. за неимуществени вреди – болки и страдания. Парите трябва да бъдат платени с лихвите.

Община Хасково е предявила обратен иск към снегопочистващата фирма „Ата-строй“. Съдът е решил, че тя трябва да плати сумата на кметството.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

9 коментара

  • Какви са тези смешни новини ? И аз паднах фирмата ще платили и на мен за 2015 😂 ама на стълбите там брои ли се ? 😂 Пффф народа откачи.. има една фирма, която чисти този скапан град – заради тези простаци и тва няма да има.. ще се пускаме с найлоните 😉😂

    • Заради такива смешници като тебе сме на тоя хал. Естествено, че всеки трябва да носи отговорност. Като е единствена дай да не си върши работата, а да й плащаме на тая фирма. А на тебе ще ти платят ако си потърсиш правата и заведеш дело.

  • Къде на майкаму п……а е гледал…. бестуй никой не иска да чисти града и тази фирма махне ли се ще ми ядете …..

    • Нещо няма да ти ядем. Общината има възможност да си чисти и без фирма. Нищо не й пречи да си наеме хора и техника. И съм абсолютно съгласна, че не трябва да се плаща за несвършена работа само защото фирмата била една.

  • Четете внимателно. „Гражданин се потроши на леда по бул. Илинден“. Първо всички булеварди в града се поддържат от Общинското предприятие Екопрогрес. Второ каква работа има той на самия булевард. Съгласно ЗДП пешеходец няма право да се движи по пътното платно. И най накрая тези юристи на общината да вземат да посещават тези дела които се водят срещу тях и да спрат да ги подаряват. Мисля че това дело само по себе си е абсурдно

  • Браво! Това се пада на общината, като кметът и е пълен некадърник! Не си върши работа и от то страдат гражданите т.на града!

  • С,какво стана с човечеца паднал пред входа на Районното полицейско управление и получи черъпномозъчна травма и в последствие опериран в Пловдив. А,той отивал да бъде разпитан като свидетел в полицията.Имале ли виновни?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.