Спорт

100 000 евро годишно дава Казахстан за Григор

Григор ДимитровСто хиляди евро годишна заплата предлага Казахстан на хасковския тенисист Григор Димитров, за да се състезава за бившата съветска република. Тамошната федерация по тенис е изпратила официална покана до 17-годишния ни талант след като се е допитала до Сесил Каратанчева, която отскоро играе за Казахстан, пише „Нощен труд“.

Според вестника, който се позовава на бившата ни втора ракета при жените, специалистите от Астана от няколко години следели изявите на Григор на корта. Ако се стигне до договорка, казахстанците  обещават да поемат разходите за самолетните билети на хасковлията и неговия щаб, а също за лагерите в чужбина на първата ни ракета при мъжете. От Българската тенис- федерация са отрекли пред изданието да знаят нещо по въпроса.

Предложението на Казахстан не е първото, което Григор Димитров получава. Преди време в пресата се появи информация, че юношеският шампион от „Уимбълдън“ и US Open е отказвал примамливи оферти от Швеция. Haskovo.info пък научи, че Григор не се е съгласил да стане гражданин и на Франция, за да се състезава за южната държава.

От понеделник звездата на родния ни тенис започва участие в „чалънджър“ на остров Родос с награден фонд 85 000 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button