Екоинспекцията глоби с 10 000 лв. хасковска фирма

Хасково

Наказателно постановление за 10 000 лв. е издадено на хасковска фирма, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и води.

Фирмата се занимава с производство и търговия на гасена вар и варов разтвор. Глобата е за липса на регистрация съгласно изискванията на Регламент REACH.

През април от РИОСВ са извършили 119 проверки на 116 обекта. Дадени са 63 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта, наложени са 4 санкции и са издадени 11 наказателни постановления на стойност 26 500 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 2 682 лв.

Издадени са 6 наказателни постановления по 100 лв. на физически лица, 4 от които за реализация на инвестиционни предложения в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. Едно е за разораване на площ в защитена местност и едно за убита птица от вида тръстиков блатар чрез поставяне на отровни примамки в района на симеоновградското село Тянево. С 1 400 лв. е глобено друго физическо лице за извършване на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци от черни и цветни метали без регистрационен документ. За неизпълнен в срок план за привеждане на депо за неопасни отпадъци в съответствие с нормативните изисквания са издадени две наказателни постановления по 7 000 лв.

През месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища. На „Зеления“ телефон са постъпили 10 сигнала.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.