Хасково

Вече кандидатстват за 50 000 лв. за младежки дейности от община Хасково

Община Хасково стартира приема на проектни предложния за отпускане на финансови средства за подпомагане на младежки дейности, съобщават от кметството.

Исканията по образец се подават в Младежкия център до 30 септември. Проектите могат да бъдат финансирани с до 5 000 лв., а общият бюджет на програмата е 50 000 лв. Могат да кандидатстват младежи, групи от младежи, и организации в които участват млади хора. Повече за правилата и за реда и начина за отпускане на финансови средства за подпомагане на младежки дейности от община Хасково и искането за финансиране по образец може да се прочете ТУК.

Миналата година програмата се реализира за първи път. Тогава в обявената конкурсна сесия в Младежкия център постъпиха 21 искания за финансиране на младежки инициативи. Комисия, назначена от кмета, оцени исканията съгласно правилата. След като разгледа и обсъди всяко едно от тях, комисията отхвърли от класиране 13 искания, тъй като те не отговаряха на условията. Останалите 8 искания бяха оценени и класирани по критерии с точкова система. Всички 8 искания получиха от членовете на комисията изискуемия брой точки, необходими за одобрение и финансиране на проектите. Общата утвърдена сума от комисията и кмета бе 20 590 лв., допълват от общината.

В счетоводството на Младежкия център са постъпили финансови отчети за всички одобрени искания. От отчетите е видно, че финансовите средства са изразходвани целесъобразно, както са били заложени в подадените проекти и одобрени от комисията.

Одобрени и реализирани проекти:

1. Народно читалище „Тракия-2008“, гр.Хасково – отпуснати 3000 лева за изработка на ризи и обувки за танци за Детски танцов състав „Пъстрица“ при НЧ „Тракия“- Хасково
2. ПФТА „Златна Тракия“ – 4800 лв. за изработка на мъжки и дамски цървули, и шопска литака, необходими за представянето на танц „Шопска сюита“ .
3. Памела Янкова Калоянова – 3900 лв. за създаване и реализиране на авторско музикално произведение – песен „Как се ражда любов“.
4. Добромира Иванова Филипова – 1 938.20 лв. за Създаване на Клуб за доброволчески инициативи към ПГТАТ „Н.Й.Вапцаров“ /провеждане на изнесено обучение на доброволци, закупуване на консумативи и материали за провеждане на кампанията/.
5. Славян Кирчев Костов – 1 501 лв. за закупуване на фотоапарат, обектив и адаптер за Клуб по фотография към ОП „Младежки център“-Хасково с цел разширяване на възрастовия диапазон при обучение по фотография – практически занимания с деца и младежи от 12 до 20-годишна възраст.
6. Училищно настоятелство „Проф.д-р Асен Златаров“ – 3 891.50 лв. за осъществяване на Младежки културен обмен на тема „Европа-наш общ дом“ между младежи, учещи в ЕГ „Проф.д-р Асен Златаров“-гр.Хасково и младежи от Учебен център Колхузен, гр.Вестоверлдинген, Германия – 20.10.2018 г.- 27.10. 2018 г.
7. Клуб за народни хора „Веселие“ – 462 лв. за участие на младежката формация към клуба във Фолклориада „В сърцето на Родопите“, в гр.Смолян на 18.11.2018 г.
8. Диана Валентинова Делчева – 1098 лв. за организация и провеждане на семинар на тема: „Традициите и фолклора на Тракия“ с цел да се запознаят младежите в града с танцовите и певчески традиции на етнографската област, в която живеят – ноември 2018 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button