Всяка класна стая в Хасковско с плакат за Деня на Европа, стартира и фотоконкурс

Хасково

Всяка класна стая в училищата в Хасковска област, всяка библиотека, читалня, читалище и други културни институции ще получат плакат за Деня на Европа – 9 май, съобщават от областна администрация.

Подготвени са над 1 000 плаката в рамките на кампанията „Европа е нашият дом!“ на областния управител Станислав Дечев. Плакатът дава информация за символите на Европейския съюз. От него може да се научи, че девизът му е „Обединен в многообразието“, че на знамето на ЕС са изобразени 12 златни звезди на син фон, че химнът на обединена Европа е „Одата на радостта“ – фрагмент от IX симфония на Лудвиг Ван Бетовен. Изданието дава информация за държавите-членове на ЕС, за основни институции на ЕС и за правомощията им.

Областният управител обявява и фотоконкурс. Очакват се любителски снимки от деца и ученици от региона, които да покажат, че Европа е нашият дом. Конкурсът е традиционен по повод Деня на детето, а тази година ще бъде посветен на общия европейски дом и бъдеще.

Снимките се очакват до 26 май на електронен адрес: oblast.haskovo@gmail.com. Всички снимки ще бъдат публикувани в специален албум на фейсбук страницата на Областна администрация Хасково, с информация за автора, училището и класа на 27 май. Там чрез гласуване от потребителите на социалната мрежа до 31 май, включително, ще бъде определен победителят във фотоконкурса „Европа е нашият дом!“.

Церемонията по награждаването на най-добрите фотографи сред учениците, ще бъде организирана по повод Деня на детето и обявена по-късно.

Плакати

Един коментар по “Всяка класна стая в Хасковско с плакат за Деня на Европа, стартира и фотоконкурс

  • Не деня на европа мамицата ти герберастка ДЕНЯ НАЯ ПОБЕДАТА. ЩОТО АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ ХИТЛЕР ЩЕШЕ ДА ПРЕМАЖЕ ВСИЧКО. ГЕРБЕРАСТКИ ПОМИЯРИ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.